Pieter Huijzer
Geboren te Haarlem in 1951 en woont in Dordrecht.  Hij schildert vanaf 1992, vooral met olieverf en af en toe een aquarel.
Eerst maakt hij een tekening; vervolgens een schets met houtskool op het doek. Dan brengt hij de verf – vermengd met lijnolie en met terpentine - op het doek aan.  Verder maakt hij pentekeningen.
Pieter werkt figuratief; hij is geen fijnschilder; zijn werk is niet al te netjes.
 

Aanvankelijk  schilderde hij zomerse landschappen.  Later  hebben stadsgezichten en winterlandschappen met schaatsers wat meer de overhand gekregen. Dordrecht met zijn oude binnenstad heeft hij op grote doeken weergegeven. Spiegeling in het water, op het ijs is altijd leuk: het licht doet zijn werk. Meestal dempt hij de kleuren.
Kerkinterieurs dienen vooral als voorkant voor cd’s met orgel- en gregoriaanse muziek. Voor datzelfde doel heeft hij J.S. Bach achtmaal op een paneel  gezet. Zie hiervoor: www.erickoevoets.nl . Inmiddels heeft hij veel cd’s van musici en koren mogen maken.

 

In juli en augustus werkt hij in de open lucht op het Kunsthoofdfestival te Dordrecht. Heel gezellig om, samen met andere schilders, beeldhouwers en tekenaars, bij de Groothoofdpoort pal voor de volle terrassen bezig te zijn.
Zie verder voor mijn werk en activiteiten :  https://www.pieterhuijzer.nl/  en www.atelier104.nl