Liesbeth Leenman

Mijn naam is Liesbeth Leenman-Kroon, woonachtig in Hardinxveld-Giessendam en daar geboren in 1964. In mijn jeugd tekende ik graag, met toenemende voorliefde voor portretten, hoofdzakelijk met potlood.
 

In  2004, na twintig jaar andere bezigheden, nam ik  mijn “oude liefde” weer ter hand en ontdekte op les bij Dorien Uittenboogaard in Gorinchem houtskool, verf en kwast. Later nam ik les in portretschilderen bij Barbara Kruijt in Dordrecht. 

 

Ik oefende veel en schilderde koppen van schapen, kippen, honden enz., die ik verkocht, maar steeds schilder ik het liefst portretten van mensen. Moeilijk, maar uitdagend. Ik volg nu  het 5e jaar, de portret-en modelklas van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België)

 

Schilderen geeft mij veel voldoening. Vooral als na een heel ‘gevecht’ met doek, kwasten en verf er een bevredigend resultaat te voorschijn komt, is dat elke keer weer een verrassing voor me. Ook werk ik in opdracht, voornamelijk met acrylverf. Een stimulans om door te gaan en me verder te bekwamen.

Ik beschouw mijn talent als een cadeau van Boven en ben blij als ik het met andere mensen kan delen.

Informatie: liesbethleenman@solcon.nl