Coronavirus
Wij zullen i.v.m. coronavirus alle exposities met 3 maanden verlengen/opschuiven
De exposanten en de locatiehouders worden hierover geïnformeerd.
Verschillende locaties zijn gesloten of beperkt toegankelijk. Raadpleeg hiervoor de website van de locaties.

Cobie de Booij exposeert in Glasstaete

De Schilderijen van Cobie de Booij hangen t/m maart in de Glasstaete in Leerdam. Het adres is Lingesteynplantsoen 20 Glasstaete is een onderdeel van verpleeghuis Lingesteyn, 4141G H Leerdam. website http//www.rivas.nl.li

Margriet van Iperen exposeert
t/m half april 2020
in ’t Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.

Margriet van Iperen is  1994 begonnen bij de hobbyclub “De Ducdalf” te Hardinxveld-Giessendam. Daarna volgde zij 3 jaar lessen bij Marijke Meeldijk, en is daarna gaan schilderen bij Willem Stoop te Rotterdam-Overschie. Zij schildert met veel plezier en heeft de wil zich steeds verder te ontwikkelen.
De vrijheid van het schilderen staat bij haar voorop, het meest schildert zij met acrylverf of olieverf. Haar  werk is impressionistisch: het betreft zowel  landschappen en natuur, als bloemen, muziek of abstract. Zij laat zich steeds weer verwonderen door wat er ontstaat, elk schilderij is een zoektocht dat geeft veel voldoening.
Margriet van Iperen doet al jaren mee met de amateurkunsttentoonstelling in de regio Alblasserwaard van expositie Goed Gezien – Goed Bekeken. 
In 2016 , werd haar  kunstwerk, een impressie op de muziek van Igor Stravinsky’s “De Vuurvogel”, uitgekozen voor de Affiche van de Amateurkunsttentoonstelling van Goed Gezien – Goed Bekeken.

Anja Hollaar en Janneke Booister
exposeren tot half april 2020 
in Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 te Bleskensgraaf
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.
 

Anja Hollaar
woont in Hardinxveld-Giessendam.
In 1998 begon ze met schilderen in aquarel, en ging bij verschillende docenten op schilderles. Momenteel volgt ze het 5e jaar van de deeltijdopleiding ‘schilderen’ aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk in België.
De basis van dit werk is haar fascinatie voor het spel van licht en donker, kleur vorm en beweging. Anja:  “Het hangt van de stemming af wat het wordt, lekker los of heel precies”. Door veel musea te bezoeken is haar kijk op kunst veranderd.
Anja Hollaar schildert met plezier, overwegend in acryl- of olieverf of in aquarel.
Ze exposeerde op diverse plaatsen in ons land.
Website: https://www.anjahollaar.nl       Mailadres: anjahollaar@live.nl

Janneke Booister 
“Ik ben eigenlijk ooit begonnen met zijde schilderen. Schilderen op zijde en aquarel  nooit helemaal onder controle te krijgen, en mijn voorkeur gaat uit naar technieken, waarbij met relatief veel water wordt gewerkt.
Soms vereenvoudig ik het tafereel, zodat het geheel en niet het detail de aandacht krijgt, of beperk mijn kleurgebruik. 
Mijn favoriete onderwerp is het landschap. Altijd is in de basistekening het echte landschap te herkennen. Op vakantie zoek ik natuurschoon,  overdag wandelen en ik in de avond schilderen.
Omdat het weer niet altijd gunstig is om ter plaatse te schetsen werk ik vaak van foto’s. Om later mijn eigen compositie te maken maak ik dan meerdere foto’s.
Informatie: janneke.booister@yahoo.com

Klazina van de Herik
exposeert tot half april 2020 in
de Strevenaer, 2959 BJ  Streefkerk

bezoek in overleg met de beheerder van De Strevenaer.
Wil je de tentoonstelling bezoeken, neem dan contact op met Sonja IJsbrandy; tel. 06-28066286

Klazina van den Herik Woont in Streefkerk, is natuurliefhebber en wandelaar.
Op haar tochten door de Alblasserwaard, en daarbuiten gaat vaak de camera mee. De foto’s voor deze expositie zijn gemaakt in de Alblasserwaard.

Eerst werkte zij met een simpele compact camera. Later met een spiegelreflexcamera daarbij kiest zij er voor  alle instellingen niet automatisch, maar met de hand in te voeren . Achteraf worden foto’s niet bewerkt, ze zijn goed, of gaan de prullenbak in.
Afhankelijk van de situatie gebruikt zij verschillende objectieven:

·         24/70 mm voor landschap: ’s Morgens, met diffuus licht is de polder op haar mooist, elke dag is weer anders in diezelfde polder
·         Macro 105 mm voor kleine details: een dauwdruppel, of een piepkleine paddenstoel. Gefotografeerd met vaste hand en met de knieën in het (natte) gras
.
      150/600 mm voor wild  soms na uren wachten juist die ene vogel, of tijdens een wandeling als een enorme Zeearend met rustige slagen komt overvliegen.

Informatie: mail: klazina.m@voor-elkaar.nl  telefoon: 06-37436092

 

Liesbeth Leenman
exposeert tot half april 2020 in de
Schaapskooi Ottoland A89 2975 BD Ottoland
  Openingstijden: woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00-16.00 uur
zondagmiddag van 13.00-16.00 uur.
www.schaapskooiottoland.nl 

‘Wol on the wall’
Sinds enkele tijd gefascineerd door de schoonheid van ruwe, onbehandelde schapenwol en de mogelijkheden om deze op een unieke manier te verwerken.
‘Schilderijen’ van wol waar zij zelf blij van wordt en die zij middels deze expositie graag aan u wil tonen en te koop aanbieden. 
Liesbeth Leenman schildert  portretten, veelal in opdracht.
Zij rondde in 2019 de 5-jarige schildersopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) af en volgt daar momenteel nog de tweejarige specialisatie portret en model.
Voor meer informatie: www.wolonthewall.weebly.com .

Schilderijen van Liesbeth Leenman:
facebookpagina: liesbethleenmanschildert.

 

Piet Boogaard
exposeert tot half april 2020 in
Zalencentrum De Parel   Talmastraat 9, 3371 VG  Hardinxveld-Giessendam   Bezoek in overleg 

 

De kunstenaar is altijd werkzaam geweest in het groenbeheer. Het observeren van al wat groeit, heeft nog steeds zijn grote interesse en dient ook vaak als inspiratiebron voor zijn schilderijen. Hij  werkt in een vrije stijl.
Het lijkt alsof zijn schilderijen door de strakke uitvoering met honderden streepjes de schilder in een keurslijf opsluit. De kijker zal het zelf ervaren: het tegenovergestelde gebeurt.
De beperking in de basis is hier voor de kunstenaar het middel om de fantasie juist alle ruimte te geven, evenals een uitnodiging aan de kijker hetzelfde te doen.

Informatie via mail: pa.boogaard@gmail.com
Website: w
ww.pietboogaard.nl

 

Diverse amateurkunstenaars exposeren
t/m half april 2020 in
Molen de Liefde,
Nieuwe Veer 42, 2959 AK  Streefkerk
 

Open:
vanaf 1 februari elke 1e zaterdag van de maand tussen 10.00-16.00 uur. en in de wintermaanden van 13.00 - 16.00 uur.

 

extra openstelling:
18 en 25 januari 2020 10.30 tot 16.00 uur
Expositie fotowedstrijd SIMAV
Zie www.simav.nl

2
e paasdag is Molen De Liefde onderdeel van de Kunstroute “Af en Toe”
Kijk op www.goed gezien-goedbekeken.nl voor de details

De molen is via de Lekdijk makkelijk te bereiken, zowel vanuit Groot-Ammers als Streefkerk. Welkom in mooi Nederland: Molen de Liefde met het unieke vergezicht over het rivierenlandschap en de Alblasserwaard. 

 

 
Jan van der Wal
 

 

 

 

Vanaf dinsdag 28 januari 2020 exposeert Jan van der Wal zijn aquarellen in verpleeghuis Waerthoven. Er worden 30 prachtige aquarellen tentoon gesteld waaronder: Stillevens van bloemen, afbeeldingen van Sliedrecht , Biesbosch en de Alblasserwaard.
Jan van der Wal is inmiddels al een bekende
aquarellist en toont al voor de 14e keer zijn kunstwerken openbaar. Iedere expositie van Jan van der Wal is zichtbaar uniek door zijn creativiteit en het volgen van diverse cursussen bij bekende internationale toonaangevende aquarellisten.
Goed om te weten: Alle getoonde aquarellen zijn te koop.
Of maak je liever een eigen aquarel? Jan van der Wal verzorgt in de wintermaanden leuke workshops om het aquarelleren onder de knie te krijgen.
De expositie duurt tot 21 april 2020. Adres verpleeghuis “ Waerthoven”, Kerkbuurt 200, 3361 BM te Sliedrecht .
Voor meer informatie , neem contact op met Jan van der Wal op tel: 0184-414665 / 0653792785