Molen de Liefde, Nieuwe Veer 42, 2959 AK Streefkerk.
De molen is elke eerste zaterdag van de maand open van 13.00-17.00 uur, dan zijn er leden van Goed Gezien - Goed Bekeken om rond te leiden en/of een toelichting te geven op de expositie. Bij voldoende wind zal de molen draaien. Informatie: www.simav.nl
Vanaf 6 januari 2024 is werk te zien van  
Maja en Dirk de Bruin, Cobie de Booij en André van den Heuvel.

Maja de Bruin-van Gent  
Maja de Bruin – van Gent (Schoonrewoerd, 1961) zette haar 1e stappen in de schilderwereld door naar een aquarelcursus in Hardinxveld – Giessendam te gaan. Van Dhr. Tromp leerde ze de basis van deze techniek. Daarna volgden cursussen in Papendrecht , Alblasserdam en de meeste jaren bij Jaco van Dam in Ridderkerk. Daar werkte ze aan het tekenen, perspectief en verfijnen van de techniek. Hij daagde haar uit om bijna fotografisch te werken, los te laten en in het schilderij te laten zien wie dat gemaakt heeft. Via de vereniging “Goed Gezien - Goed Bekeken” kwam ze bij een cursus met als thema :”Werken aan blokkades in je creativiteit”. Met een paar vrouwen is ze voorzichtig het een en ander uit gaan proberen. 
Maja probeert nu zoveel mogelijk mee te doen met de maandelijkse challenge. Dit is voor haar  een goede stok achter de deur en heel inspirerend om de andere inzendingen te bekijken.
  Voor meer informatie
majadebruin@gmail.com | 06-37439472

 

Dirk de Bruin  

Geboren 3 juli 1961 in Bleskensgraaf en heb veel liefde voor de Alblasserwaard. Al veertig jaar woonachtig in Sliedrecht.
 
Heel veel jaren dacht ik te gaan beeldhouwen wanneer ik gestopt zou zijn met werken. Onze kinderen wisten dat ook. Voor mijn 50e verjaardag kreeg ik een workshop beeldhouwen bij ¨Kunst in de Polder¨ in Lisserbroek. Gert-Jan van Maris heeft toen de liefde voor het beeldhouwen overgebracht.
Vervolgens heb ik bij de Volksuniversiteit, onder leiding van Jan Detrie en Ingrid Onstenk, van 2012 t/m 2016 gebeeldhouwd met speksteen, albast en serpentijn. In die tijd ben ik ook bij Jan Detrie in zijn atelier in Breda geweest. 

 
Bert Gort, een geboren Sliedrechter, kende ik al jaren. Hij heeft ook een keer in onze winkel KING jeans & casuals in Sliedrecht geëxposeerd. Na diverse keren vragen is Bert in 2016 in zijn Atelier in Dordrecht begonnen met een soort van privé beeldhouwles voor Marco Ros en mij. Sindsdien ga ik elke maandag naar het atelier en is de groep onder leiding van Bert iets uitgebreid.
Bert is een goede beeldhouwer in steen en heeft mij veel techniek van beeldhouwen bijgebracht. Hij maakt met name abstracte beelden. Zijn invloed is duidelijk terug te vinden in veel van mijn beelden. 
 
Ik werk graag met abstracte vormen in hardsteen. Deze vormen ontstaan in een proces door alles terug te brengen naar de meest elementaire vormen waar alleen de hoofdlijnen blijven bestaan. Naast abstract werk ik soms in organische vormen. Licht en luchtigheid zijn daar typerend voor.

Sinds 2023 beeldhouw ik ook bij de beeldhouwgroep in Sliedrecht.

Overzicht van exposities:
2019 bij Sjeun by Floris in Sliedrecht. Tijdens Living States & Art in de Kerkbuurt.
2022 Sliedrechts Museum. Het thema van het museum was: Kunst en Sliedrecht. Elke zes weken was er een wisselende expositie met vier kunstenaars uit Sliedrecht. Hierbij heb ik mogen exposeren. Tijdens de expositie heb ik een aantal keren staan beeldhouwen om mensen kennis te laten maken met beeldhouwen.
2023´t Waellant in Nieuw-Lekkerland; amateurkunsttentoonstelling¨Goed Gezien Goed Bekeken". 

Voor vragen en informatie: 1dirkdebruin@gmail.com  | 06-47376933
 

Cobi de Booij  

Cobie de Booij woont in Groot-Ammers.   Naast het schilderen en tekenen handwerkt zij ook graag. In corona tijd zocht zij een nieuwe uitdaging. Op Pinterest kwam zij naaldvilten tegen.
Ze heeft het materiaal besteld en is ‘s avonds aan het wolprikken gegaan.
Het begin is een geraamte van ijzerdraad waar ruwe schapenwol omheen gevilt wordt tot een vogeltje of een ander figuurtje. Daaromheen prikt ze met geverfde wol de kleuren en geeft ze het een snavel en oogjes met kleine kraaltjes.
Cobie vindt het erg leuk om te doen.

Voor informatie: freco.booij-de@hetnet.nl | telefoon 0627244623

   

Andre van den Heuvel  

André van den Heuvel (Hardinxveld- Giessendam 64 jaar) is docent Nederlands/tekenen aan de Gomarusscholengemeenschap, Gorinchem.

Schilderen heeft hij geleerd van wijlen dhr. Zwanenbeek te Langerak. Ondanks zijn diploma tekendocent heeft hij daar veel geleerd en afgeleerd.

Andre noemt zichtzelf geen echte kunstenaar. Hij werkt soms maanden niet. Toch kan hij uren achteréén werken aan een schilderstuk. Achter zijn ezel kan hij alles en iedereen vergeten. Even weg zijn in het eigen kleurenpalet, landschap of stilleven, maakt hem rustig in deze jachtige tijd.

Andre werkt uitsluitend met olieverf. Zijn werk is herkenbaar. De schildertrant van de 19e -eeuwse schilders ligt hem wel. Graag geeft hij het mooie, fijne en grootse van Gods werk door. Zoals hij het ziet, wil zien en doorleeft. °Schilderen is altijd zo heerlijk persoonlijk”.

Voor meer informatie agjvdheuvel@kliksafe.nl| 0184-616650  

 

Vanaf 8 januari 2024
is het werk van Piet Boogaard
te zien in 't Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.   Al jong werd Piet door zijn ouders gestimuleerd om te tekenen en te schilderen en werden veel exposities en musea bezocht.

Graag had hij kunstschilder willen worden maar de Beeldend Kunstenaars Regeling was in die tijd geen aanlokkelijk perspectief. Werken met vormen en kleur heeft hem doen besluiten het in de tuinarchitectuur en het groen te zoeken.
Daarom heeft hij veel landschappen en vooral bomen geschilderd. Weergeven van wat je ziet. Een artistieke vorm van kopiëren.

De laatste jaren schildert hij het liefst vrij en intuïtief. Alleen op zijn atelier. In alle rust samen met gedachten en verf.
“Zijn hoofd leegmaken”, zoals hij het noemt. Iets maken wat nog niet gemaakt is.
Hij is altijd autodidact gebleven om te voorkomen dat hij technieken van anderen over zou nemen.

Meer informatie: pa.boogaard@gmail.com | telefoon 0184681071

 

Frans Etman
exposeert vanaf 15 januari 2024 in
De Strevenaer te 2959 BE Streefkerk

Wil je de tentoonstelling bezoeken, naam dan contact op met Sonja IJsbrandy tel. 06-28066286

Enkele maanden na pensioenering, bedacht Frans Etman dat het misschien leuk zou zijn om te gaan tekenen. Zijn keuze viel op portret tekenen en dankzij YouTube en de hulp van zijn dochter kwam hij daarmee aardig op weg.   Maar hij wilde ook weleens wat anders proberen en kwam zo terecht bij werken met lijnen en uitgebreid met figuren die min of meer menselijke gestalten aannamen. Nu is hij aan het experimenteren met soft pastel en met acrylverf; iets wat hem uren bezig kan houden.
Ondertussen volgt hij les bij Ciska de Vries aan de Volksuniversiteit in Papendrecht.
 
 
Voor meer informatie:  fransetman@outlook.com telefoon 06-30075595  
 
 
In verband met ziekte van Teus de Groot
exposeert Corry Scholte vanaf 10 januari 2024
in 
Woon- en Zorgcentrum Graafzicht,
Burgemeester Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf

  

Janneke Booister en Jos van der Linden
exposeren vanaf 6 januari 2024 in
Denksportcentrum Papendrecht

Van de Palmstraat 12, 3351 HA  Papendrecht
Denksportcentrum Papendrecht

Janneke Booister

Janneke Booister-Schrijnemakers woont al meer dan twintig jaar in Papendrecht.                                                                              

Tijdens een cursus Meditatief Schilderen maakte zij kennis met aquarelleren.
Dat wekelijkse rustmomentje had zij toen, met twee kleine kinderen, hard nodig.
Nadat zij in Papendrecht is gaan wonen is zij serieus op les gegaan bij de Volksuniversiteit en heeft daarna lessen gevolgd bij Raymond Koop.

De afgelopen jaren is ze meer gaan tekenen met houtskool, conté en potloden.
Ook combineert ze technieken en materialen met elkaar als het onderwerp
daarvoor geschikt is.

Haar grootste inspiratie is het landschap en in het bijzonder bomen.
Ze werkt n.a.v. zelfgemaakte referentiefoto’s, maar werkt zeker niet fotorealistisch.
Ze wil graag de sfeer van het moment weergeven in haar werk.

Voor deze expositie heeft ze verschillende werken gekozen die met bomen te maken hebben: een (bos) landschap, delen van bomen of vruchten, wortels of een boomstomp. Zelfs een boom ‘in winterslaap’ zijn door haar geselecteerd.

Veel plezier bij het bekijken van deze expositie.

Informatie: https://jannekebooister.tumblr.com/  

Jos van der Linden

Jos van der Linden is ongeveer 15 jaar geleden schilderles (met acryl) gaan volgen bij Raymond Koop in Alblasserdam. Nu schildert hij bij het "Open atelier" van de Culturele Raad Papendrecht. Hij maakt penseel- / pentekeningen met Oost Indische inkt i.c.m. olie- en pastelkrijt. Zijn stijl is te kenmerken als abstract/grafisch.

Daarnaast is hij driedimensionaal gaan werken, waarbij hij verschillende materialen gebruikt zoals hout, ijzer en perspex. Hij vindt het een uitdaging om de mogelijkheden die verschillende materialen bieden, te gebruiken om een compositie op te bouwen. De basis voor de beelden is een voorontwerp van bijvoorbeeld karton.

Zijn inspiratie haalt hij uit indrukken en waarnemingen om zich heen. In het vormingsproces volgt hij zijn fantasie en intuïtie.  Bij het maakproces probeert hij een balans te vinden in de compositie en kleurstelling. Beelden en objecten moeten uiteindelijk ook letterlijk in balans zijn om te blijven staan.

Voor meer informatie: josvanderlinden@tiscali.nl  | telefoon 0634967280

 

Jan van der Wal exposeert
vanaf vrijdag 5 januari tot 30 maart in
Woonzorgcentrum De Schutse,
Mollenburgseweg 14, 4205 HA  Gorinchem.
  Jan is een inmiddels bekeken Sliedrechtse aquarellist en toont al voor de 18e keer zijn kunstwerken openbaar.
Iedere expositie is uniek door zijn creativiteit. Hij volgde diverse cursussen bij bekende aquarellisten internationaal en in de U.S.A.
Alle getoonde aquarellen zijn te koop.  

Informatie jancoenraad88@gmail.com telefoon 06-53792785