Adri Stam exposeert
t/m half januari 2020
in ’t Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland
Adri Stam geboren in 1941 te Sliedrecht, waar al vroeg de liefde voor het water en later de Biesbosch gewekt werd. Zijn eerste werk in olieverf  schildert hij, gestimuleerd door zijn inmiddels overleden neef Gerard Stam (kunstschilder) en zijn toenmalige leraar Ad de Keijzer.
Maar het liep toch iets anders, overdag werken als huisschilder o.a. voor monumentenzorg in Museum van Gijn en ’s avonds naar Rotterdam voor de lerarenopleiding.
Adri “zo kwam ik na 15 jaar schilderen in de Wis en Natuurkunde terecht.
De liefde voor de Biesbosch is me steeds bij gebleven
Met het bereiken van mijn VUT leeftijd heb ik de draad weer op gepakt en vertoef weer heel veel in de Biesbosch. Adri: “We hebben een “Atelier de Vliering” ingericht. Dit A4 formaat is voor mij een hoofdzaak, want zo pas ik in mijn atelier net onder de nokbalk.” Adri Stam werkt  zeer gedetailleerd en realistisch op A4 formaat
Informatie: stamac@hetnet.nl
 

 

Jos van der Linden en Henk Verheij
exposeren tot half januari 2020 
in Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 te Bleskensgraaf
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.
 

 

 

Jos v.d. Linden

 

Bij het maken van een tekening haal ik inspiratie uit indrukken om me heen en volg daarbij in het vormingsproces mijn intuïtie. Evenwicht in compositie en kleurstelling spelen daarbij een belangrijke rol.
 
Naast het schilderen en tekenen maak ik etsen, houtsneden en objecten/beelden gemaakt van oud ijzer,  afvalhout of perspex. De basis voor de beelden is een schetsontwerp. Rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal vormt zich een evenwichtig beeld.
 
Informatie: mail josvanderlinden@tiscali.nl of tel. 0634967280

Henk Verheij

 

In tegenstelling tot het werk van Jos v.d. Linden zoekt Henk Verheij juist naar een realistische direct herkenbare weergave. Met veel gevoel voor de details kijkt hij graag naar de meesters van de 19e eeuw,en hun kleurgebruik. Henk Verheij  werkt ook  graag in zwart-wit.
Informatie: h.verheij5@upcmail.nl of Tel: 0184-682896
 

Pieter van Heest en Miriam Tierolf
exposeren tot half januari 2020 in
de Strevenaer, 2959 BJ  Streefkerk
bezoek in overleg met de beheerder van De Strevenaer.
Wil je de tentoonstelling bezoeken, neem dan contact op met Sonja IJsbrandy; tel. 06-28066286


Pieter van Heest studeerde viool aan het Rotterdams Conservatorium. Naast zijn werk als muziekagoog in instellingen voor mensen met een verstandelijke handicap hield hij zich bezig met het maken van schilderijen en houten beelden en met het ontwerpen en bouwen van muziekinstrumenten.

Informatie: vanheesttierolf@telfort.nl

 

Miriam Tierolf  groeide op in Den Haag en studeerde daar aan de  Kunstacademie. Na een uitstapje naar de textiele werkvormen,  heeft zij eind jaren ’80 een oude liefde “de houtsnede” weer opgepakt.
 
Miriam: “Ik hou van de  beperking die deze techniek me oplegt en de specifieke expressie die je alleen met een houtsnede kan bereiken. Na een aantal jaren in zwart/wit gewerkt te hebben kreeg ik behoefte aan kleur en ben ik  houtsneden in kleur gaan maken  en dat doe ik nog steeds, met veel plezier”
 

 

 

Ada Blok
exposeert tot half januari 2020 in de
Schaapskooi Ottoland A89 2975 BD Ottoland
 
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur

Al jarenlang ben ik bezig met tekenen- en schilderen, en verdiep ik mij door het volgen van diverse cursussen  o.a. bij  Kees van de Wetering uit Burg Haamstede.         

Ik werk graag met acryl- of olieverf op doek en onderzoek de mogelijkheden daarvan. Het resultaat is zeer divers en vaak  in een kleurig geheel.

Het liefst schilder ik herkenbare voorstellingen: landschap, portret en stillevens, die min of meer geabstraheerd zijn; dus de werkelijkheid, maar dan een net beetje anders.
 
informatie:  06 496 685 88

 
Annejob Clements-Kan
exposeert tot half januari 2020 in
Zalencentrum De Parel  
Talmastraat 9, 3371 VG  Hardinxveld-Giessendam  
Bezoek in overleg 

Annejob heeft de basiscursus schilderen/tekenen gevolgd bij “Atelier Bosch" te Papendrecht. Verder bezocht zij verschillende workshops in Nederland, Frankrijk en Zuid Afrika. Sinds een aantal jaren werk zij op de werkplaats van Ab Vroegindeweij beeldend kunstenaar te Dordrecht. 
Annejob  exposeerde in: Zaanstad, Alblasserdam, Dordrecht  en Papendrecht en  staat geregistreerd bij Stichting RKD.
annejob@planet.nl
RKD.nl

 


Petra de Jong-Versteeg

exposeert t/m half januari 2020 in
Molen de Liefde,
Nieuwe Veer 42, 2959 AK  Streefkerk

De molen is via de Lekdijk makkelijk te bereiken, zowel vanuit Groot-Ammers als Streefkerk.

Toegang is gratis. Als de wind meewerkt laat de molenaar de molen draaien.

 

Mijn naam is Petra de Jong-Versteeg (1988), geboren in Nieuw-Lekkerland en woon nu sinds een aantal jaren in Boskoop.
Vanaf mijn 16e ben ik gaan fotograferen en sinds 2009 ben ik er echt serieus mee aan de slag gegaan. Ik heb diverse workshops gevolg, onder andere op het gebied van stillevens, landschap en portret. Omdat ik graag nog meer wilde leren, heb ik de Vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Rotterdam gevolgd. Januari 2015 heb ik hier ook mijn diploma gehaald.

Het liefste maak ik portretten waarbij ik dan graag gebruik maak van de zogenaamde ‘Rembrandt-verlichting’. Verder fotografeer graag ik stillevens en landschappen en maak ik graag gebruikt van de zogenaamde 'Rembrandt-verlichting.
Informatie: 06 11 01 25 88 
pnmversteeg@live.nl