Nellie van der Steen
exposeert van 19 januari t/m half april 2022 in
Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burgemeester Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf
informatie: www.avzorggroep.nl/graafzicht

Nellie van der Steen-van Kooten is 74 jaar oud en vindt schilderen heerlijk om te doen.  Ze is in 2006 gestart en na verschillende cursussen vele jaren bij Ton Kouwenberg op les geweest. Nellie schildert graag landschappen en stillevens; vaak van eigen foto ‘s. Ook portretten vindt ze spannend. 

 
Teuny Bakker
exposeert van 17 januari t/m half april
 2022
in ’t Waellant, Ooievaar 10 te Nieuw-Lekkerland
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.
 
Teuny is al jong in aanraking gekomen met textiel. Als 4-jarige kreeg ze een schaar in handen om textiel te knippen; ze heeft hem nooit meer losgelaten. Werken met textiel is een dagelijkse bezigheid geworden waarmee ze wandkleden en boeken maakt. De inspiratie hiervoor haalt ze uit de natuur. De bomen en bladeren met al zijn kleurschakeringen fascineren haar, waarbij de kleur groen heel belangrijk is. De stoffen die Teuny gebruikt bewerkt en verft ze zelf. Naast stoffen gebruikt ze ook niet-textiele materialen zoals papier en foto’s. Ze gebruikt de naaimachine, maar maakt ook veel handgeborduurde steken. Soms voegt ze zeefdrukken en stempelwerk toe en werkt ze met heatgun, soldeerbout, wol, vilt en kralen. Het liefst werkt ze zonder opdracht. Ze gaat aan de gang gaan en ziet wat er ontstaat.
 
Informatie: teuny.bakker@hetnet.nl 
 

 

Petra van de Velde
exposeert van 20 januari t/m half april 2022 in
Zalencentrum De Parel, Talmastraat 9, 3371 VG  Hardinxveld-Giessendam  
Bezoek in overleg
Informatie: www.deparel.nl 
Petra van de Velde is 56 jaar en woont in Boven Hardinxveld.

 

Ze tekent al zolang zij zich kan herinneren met potlood en houtskool. Ruim 30 jaar geleden is ze begonnen met schilderen; eerst met aquarel en olieverf. Ze gebruikt nu voornamelijk acrylverf.
Ze houdt ervan om materialen te hergebruiken en in sommige van haar werken is dat goed zichtbaar. Bij het schilderij van de Blauwborst heeft ze een ondergrond gemaakt van zand en daarna geschilderd.

Petra werkt ook met restjes verf,  met penseel en paletmes, waardoor er een speels kleurpalet ontstaat.

Rosinde de Jong
exposeert van 20 januari t/m half april 2022 in
De Schaapskooi Ottoland, A89, 2972 BD te Ottoland
informatie: www.schaapskooiottoland.nl 
Rosinde de Jong woont in Nieuw-Lekkerland.

 

Ze is getrouwd en heeft 4 kinderen en 1 kleindochter. Dat inspireerde Rosinde om zelf te gaan schilderen en na 5 jaar mag zij nu haar eerste tentoonstelling houden.

 

 

 

 Jolanda Nijhof exposeert
van 17 januari t/m half april 2022 in
De Strevenaer te Streefkerk

Wil je de tentoonstelling bezoeken, naam dan contact op met Sonja IJsbrandy tel. 06-28066286

Cobi de Boon en Pieter Huijzer exposeren
van 24 januari t/m half april 2022 in
Molen de Liefde, Nieuwe Veer 42, Streefkerk
informatie: www.simav.nl

 

 

Cobi de Boon exposeert met beelden in het thema 'Vis', geïnspireerd door het stripachtige en de zachte kleuren van de etsen van Co Westerik.

Hoewel ze 35 jaar geleden begon met een draaicursus, vond Cobi uiteindelijk haar draai in het met de hand opbouwen van beelden. Met haar keramiekactiviteiten werkte ze bijna 20 jaar als begeleider in een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. In die tijd werd ze zó enthousiast dat ze zelfs een keramiekoven aangeschaft.

Aan de Volksuniversiteit volgde Cobi een cursus decoreren en kleurgebruik. De cursusopdrachten waren een prima stok achter de deur om tot prestatie te komen, vooral omdat ze moeite heeft om zelf een onderwerp te kiezen.

Hoewel ze ook schildert, blijft werken met klei ‘haar ding’. Bij het zien van een pak klei, loopt ze over van ideeën. Ze werkt graag in series. Voor een expositie in Dordrecht maakte ze een  serie vrouwenbeelden en momenteel werkt ze aan een serie vrouwen in klederdracht.

 


Cobi de Boon - keramiek

 

 

 

Pieter Huijzer - schilderijen

Pieter Huijzer, geboren in Haarlem in 1951,woont in Dordrecht.  Hij schildert vanaf 1992; vooral met olieverf, af en toe een aquarel en pentekeningen.

 

Pieter werk figuratief, maar is geen fijnschilder. Aanvankelijk  schilderde hij zomerse landschappen.  Later  hebben stadsgezichten en winterlandschappen met schaatsers de overhand gekregen; hij heeft Dordrecht met zijn oude binnenstad op grote doeken weergegeven.
Met enige regelmaat beeldt hij kerkinterieurs af. Deze dienen als voorkant voor cd’s met orgel- en gregoriaanse muziek.
In de zomer staat Pieter met een kraam op de kunstmarkt: op het Kunsthoofdfestival te Dordrecht.