In 1998 werd de tentoonstelling op initiatief van de toenmalige Rabobank Nieuw-Lekkerland-Streefkerk in het kader van haar 100-jarig bestaan georganiseerd in Nieuw-Lekkerland.
 
De tentoonstelling was de afgelopen jaren wisselend te zien in Ameide, Bleskensgraaf, Nieuwpoort, Groot-Ammers, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland. In 2010 is de tentoonstelling voor het eerst buiten deze grenzen gehouden. In 2015 was de tentoonstelling te zien in Bleskensgraaf.
 
Het aantal deelnemers aan de kunsttentoonstelling ligt al jaren tussen de 50 en 70 deelnemers. Mede door het grote aantal deelnemers is een grote verscheidenheid aan kunstuitingen te zien: houtsnijwerk, tekenen en schilderen, fotografie, keramiek, glaswerk, boetseren, beeldhouwen, bronsgieten, textiele werkvormen, enzovoort.
 
Deelnemers van de Amateur Kunst Tentoonstelling komen uit diverse plaatsen in de Alblasserwaard. Tijdens de tentoonstelling zijn er regelmatig demonstraties te zien o.a. van houtdraaiwerk, houtsnijwerk, airbrush en etsen.
 
Per 20 februari 2013 is Goed Gezien, Goed Bekeken, vereniging voor Amateurkunst opgericht. In deze vereniging zullen naast het organiseren van de amateurkunst tentoonstelling ook andere aktiviteiten ondergebracht worden.