SCHOLENPROJECT EN KUNSTENAAR IN DE KLAS 

Het Scholenproject voor leerlingen van de basisscholen vindt plaats in oktober/november.
Onderdelen zijn:

  • een lespakket met opdrachten en achtergrondinformatie
  • bezoek van een kunstenaar aan de klas
  • klassikaal bezoek aan de Amateurkunsttentoonstelling
  • deelname aan de wedstrijd met als thema 'Vreemde Vogels'
  • Van alle werkstukken zal een selectie te zien zijn op de Amateurkunsttentoonstelling.

Alle leerlingen werden uitgenodigd om met hun leerkracht de tentoonstelling te bezoeken op donderdag 9 en vrijdag 10 november. Zij kregen een rondleiding over de tentoonstelling, waarbij zij de kunstwerken van alle amateurkunstenaars kunnen zien en een uitleg kreijen over zienswijze, werkwijze, technieken en materialen. Via een kleine quiz met vragen uit het lespakket en leuke ‘weetjes’ kan nog een prijs gewonnen worden.
 
Wilt uw school meedoen met het scholenproject 2018? Laat een bericht achter op de contactpagina en wij nemen contact met u op! 

In 2017 heeft een jury de gemaakte werkstukken met het thema 'Komt dat zien!' beoordeeld en hieruit de winnende werkstukken van drie leerlingen uitgekozen. Deze leerlingen werden met hun familie uitgenodigd tijdens de opening van de Amateurkunsttentoonstelling om hun prijs in ontvangst te nemen.

1e prijs: Sandra Bikker van CBS Eben Haëzer uit Groot-Ammers

2e prijs: Patrick van Driel van CBS De Bron uit Molenaarsgraaf

3e prijs: Kirsten Runge van CBS Rehoboth uit Groot-Ammers

De winnaar van de Quiz 2017 die tijdens de rondleidingen gemaakt kon worden is gewonnen door Femke Wielenga van OBS De Boomgaard uit Streefkerk. Zij heeft haar prijs op vrijdagavond in ontvangst genomen.