Adri Stam exposeert van 1 t/m 30 augustus in 
verpleeghuis Tiendwaert, Jupiterstraat 2, 3371 TE  HARDINXVELD-GIESSENDAM

 

Liesbeth Leenman exposeert tot half oktober2018
in ’t Waellant, Ooievaar 10 Nieuw-Lekkerland
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.

Liesbeth Leenman-Kroon, woonachtig in Hardinxveld-Giessendam, en daar geboren in 1964.

In mijn jeugd tekende ik graag, met toenemende voorliefde voor portretten, hoofdzakelijk met potlood. In  2004, na twintig jaar andere bezigheden, nam ik  mijn “oude liefde” weer ter hand en ontdekte op les bij Dorien Uittenboogaard in Gorinchem houtskool, verf en kwast. Later nam ik les in portretschilderen bij Barbara Kruijt in Dordrecht. Ik oefende veel en schilderde koppen van schapen, kippen, honden enz., die ik verkocht, maar steeds schilder ik het liefst portretten van mensen. Moeilijk, maar uitdagend. Ik volg nu  het 5e jaar, de portret-en modelklas van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België)
 
Schilderen geeft mij veel voldoening. Vooral als na een heel ‘gevecht’ met doek, kwasten en verf er een bevredigend resultaat te voorschijn komt, is dat elke keer weer een verrassing voor me. Ook werk ik in opdracht, voornamelijk met acrylverf. Een stimulans om door te gaan en me verder te bekwamen. Ik beschouw mijn talent als een cadeau van Boven en ben blij als ik het met andere mensen kan delen.
Informatie: liesbethleenman@solcon.nl
 

Anita van 't Hoog en Gretha van Duijn exposeren tot half oktober 2018
in Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 te Bleskensgraaf

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken

Anita schildert met rake penseelstreken en veel kleur portretten van dieren.
 

 

Gretha van Duijn: 'Creativiteit is altijd mijn passie geweest. Toen ik in de Alblasserwaard ben gaan wonen, kwam ik in de Schapekop te werken. Wij kunnen nu in de werkplaats onze creativiteit botvieren met verven van wol.
 
In 1995 ben ik begonnen met tekenen en schilderen: potlood en aquarel, later acryl en olieverf. Mijn schilderijen zijn realistisch. Mijn inspiratiebronnen zijn voornamelijk mensen en dieren.
 
Ook werk ik graag met stoffen en maak ik daar quilts en dekens van. Ik zit met nog 4 vrouwen in een textielgroep waar we elkaar inspireren door verschillende technieken te onderzoeken waarbij we ook vaak stof gebruiken.' 
 

 

 

 
Corry Scholte exposeert tot half oktober 2018 in
de Strevenaer, 2959 BJ  Streefkerk
bezoek in overleg met Corry:
 
Expositie ” Mijn Poppenkraam”  
Corry Scholte schildert en tekent  al haar hele leven.  Corry Scholte “Soms intensief soms minder , dan ging mijn aandacht naar andere zaken, zoals in de tijd dat ik de opleiding L.O. Tekenen volgde.  Ruim 30 jaar geleden heb ik het schilderen weer opgepakt en is het een vast gegeven in mijn leven.”
 
“De schilderijen in deze tentoonstelling zijn geschilderd met acrylverf op papier, de techniek die ik altijd gebruik.  Ze maken deel uit van een serie werken die ik “Mijn Poppenkraam” noem.
Alle poppen hebben hun mooiste outfit aan om aan de wereld te showen.
De uitdaging was om zo met de verf om te gaan, dat het materiaal en motieven van en de kleding hun eigen uitdrukking kregen.”
 
e-mail: corryscholte@planet.nl of website:   corryscholte.com

 

 

Teus de Groot
 
exposeert tot half oktober 2018 in de
Schaapskooi Ottoland A89 2975 BD Ottoland
 
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur
 
“alles is altijd meer dan het lijkt te zijn”
 
Teus de Goot fotografeert al vrijwel zijn hele leven, maar het werd pas echt serieus toen hij overstapte van analoge naar digitale fotografie. De creatieve mogelijkheden van de beeldbewerking maakten het voor hem mogelijk om zijn beelden te creëren. Hij beschouwt zijn werk als een vorm van beeldende kunst  waarbij niet van belang is ‘wat’ hij fotografeert, maar  ‘hoe’ hij het fotografeert. Met de vervreemding of de abstractie van wat wordt afgebeeld wil hij de kijker verrassen, raken en meenemen in zijn fascinatie voor nieuwe werelden die zijn te ontdekken in ogenschijnlijk nietszeggende onderwerpen.
 
Voor zijn beelden richt hij de blik op het onbeduidende, het op het eerste gezicht weinig fotogenieke en soms zelfs lelijke. Maar onbeduidend of lelijk is betrekkelijk, het is maar ‘hoe’ je het bekijkt. En het gaat om kijken, door goed kijken ‘zien’, het ontdekken van schoonheid waar je het niet verwacht.
 
Uiteindelijk is alles ook altijd meer dan het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Dat is voor hem fotograferen. Kijken en laten zien wat hij zag en wat hij, soms ook tot zijn eigen verrassing, ontdekte. 

 

 

 

Rijma Kers
 
exposeert tot half oktober 2018 in Zalencentrum De Parel  
Talmastraat 9, 3371 VG  Hardinxveld-Giessendam  
Bezoek in overleg

Rijma Kers is geboren in de Alblasserwaard en woont in Streefkerk. Zij schildert met olie- acryl- en aquarelverf. Haar werk is afwisselend en steeds fris van kleur.
 
Informatie:  rijma@planet.nl of 06 125 21 133

 


Hugouw Bal exposeert t/m half oktober in
Molen de Liefde, Nieuwe Veer 42, 2959 AK  Streefkerk
De molen is via de Lekdijk makkelijk te bereiken, zowel vanuit Groot-Ammers als Streefkerk. Toegang is gratis. Als de wind meewerkt laat de
molenaar de molen draaien.

Hugouw Bal geboren te Dordrecht in 1960.
Als kind was ik al bekend met fotograferen. Ik weet niet beter of mijn vader fotografeerde al. Later toen ik wat groter werd leek me dat ook wel erg leuk om te doen.

Op mijn 10e jaar kreeg ik mijn eerste camera. Dat was een oude box camera van mijn opa. Dat boxje heb ik nu nog steeds in mijn bezit. als herinnering. Later ging ik een beetje fotograferen  met de kleinbeeldcamera van mijn vader. Het waren hoofdzakelijk “kiekjes” . 

Toen ik klaar was met mijn MTS heb ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. Toen begon het wat serieuzer te worden. Na enige jaren gefotografeerd te hebben kwam het op een laag pitje te staan. Na de intrede van de digitale fotografie begon het toch weer te kriebelen. Het fotograferen weer opgepakt. Na een aantal cursussen gevolgd te hebben heb ik voor mijzelf de lat hoger gelegd.
 

Informatie: 06-20012520 of hugouwbal@gmail.com