Piet Boogaard doet mee met 'Tussen Kunst en Kist'.


In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats zal op 26 mei een evenement georganiseerd worden op de begraafplaats Groot-Ammers.
Het doel van de week is om mensen vertrouwer de maken met alle aspecten van begraven en begraafplaatsen.
Deelnemers zijn: Plattel en Van Gils Uitvaartzorg en Mevrouw Lussenburg (workshop herinneringsbord maken).

Piet Boogaard zal op deze dag een deksel van een kist beschilderen.

Adres: Begraafplaats Groot-Ammers, Liesveld 2.
datum: 26 mei tussen 11.00-15.00 uur.

 

Leen Ros exposeert tot half juli 2018
in ’t Waellant, Ooievaar 10 Nieuw-Lekkerland
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken.

Leen Ros woont en werkt aan de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland. Hij vindt zijn onderwerpen dikwijls in de dagelijkse dingen: de omgeving, de flora en fauna, en de molens van de Alblasserwaard. 
De tijd dat hij aan een schilderij werkt is verschillend. Olieverf moet soms een paar dagen drogen voor je verder kunt. Leen Ros schildert dikwijls in de winter thuis aan tafel.
“Als het lukt geeft het mij veel voldoening, maar aan de andere kant; van je fouten leer je veel” stelt hij.
Het werk van Leen Ros is realistisch, gedetailleerd en kleurig. Zijn schilderijen zijn met zorg uitgewerkt en geschilderd.
 

Informatie: leen.ros@hetnet.nl

 

Jan van der Wal exposeert tot half juli 2018
In Woon- en Zorgcentrum Graafzicht, Burg. Dekkingstraat 1 te Bleskensgraaf
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken

Het werk van de aquarellist Jan van der Wal valt op door zijn spontaniteit en het gebruik van heldere frisse kleuren. Het zijn echte aquarellen, geschilderd met vlotte rake penseelstreken en met veel details.

Informatie: j.wal88@upcmail.nl

Bram de Jong exposeert tot half juli 2018 in
de Strevenaer, 2959 BJ  Streefkerk
bezoek in overleg met Bram: 0184-615837

 

Bram de Jong, 66 jaar, is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Hij begon zijn loopbaan op een reclamebureau. Maakte illustraties voor tijdschriften en werkte in de communicatie bij de overheid.

Hij tekent en schildert al meer dan veertig jaar, gebruikt frisse kleuren en schildert zijn onderwerpen op een herkenbare wijze met olieverf op doek.

Hoewel hij geen onderwerp uit de weg gaat heeft hij -naast de liefde voor de natuur- een voorliefde voor stads- en dorpsgezichten en onderwerpen die met geschiedenis te maken hebben. Het is mooi wanneer een schilderij een verhaal vertelt en het lukt om  het licht en de kleuren in alle schakeringen weer te geven met olieverf op doek.

 

Informatie: www.agdj.nl

 

 

Nelly Dekkers

exposeert tot half juli 2018 in de
Schaapskooi Ottoland A89 2975 BD Ottoland

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur

 

Nelly volgde de HBO opleiding Textiele Werkvormen in 1982.

Ze experimenteerde met diverse basistechnieken in Papendrecht bij Atelier Bosch 45. schilderweken in Orvelte. Luxemburg en Zuid Afrika en o.l.v. verschillende kunstenaars.

Op www.cultureleraadpapendrecht.nl is werk te zien van haar.

 

Haar technieken hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld. Eerst vooral met acryl, later steeds meer in  olieverf. Ze schilderde in het open atelier o.l.v. Cor v Gulik. beeldend kunstenaar tussen 2000-2007. Sinds 1999 schildert Nelly op de werkplaats bij Ab Vroegindeweij, kunstschilder in Dordrecht.

 

Inspiratie haalt Nelly uit vakantiereizen, landschap e.d.

 

Informatie: 078 6154848 mobiel : 0633881347

email: nelly.dekkerslammersen@gmail.com

 

 

 

Gerdi Lambers en Cees van der Esch

exposeren tot half juli 2018 in Zalencentrum De Parel

Talmastraat 9, 3371 VG  Hardinxveld-Giessendam

Bezoek in overleg

Gerdi Lambers is 64 jaar oud, geboren en getogen in Den Haag, maar woont inmiddels ruim twintig jaar in de prachtige Alblasserwaard.
Ze  tekent graag, maar haar grote liefde is textiel. Zo maakt ze wandkleden waarin ze foto’s van bijvoorbeeld vakanties verwerkt. Ze is vooral een fanatiek kantklosster, al bijna 40 jaar. Ze maakt van alles, van kanten kleedjes om de techniek goed te leren tot modern, soms ook driedimensionaal werk met alternatieve materialen

Informatie: gerlambers@rombers.nl telefoon 0184-662691

Cees van der Esch woont in Papendrecht en is al jong begonnen met tekenen. Omdat hij er in zijn vrije tijd graag op uit trok o.a. met de kano in de Biesbosch en op de Merwede werd -naast het tekenen en schilderen- ook een andere belangstelling gewekt: archeologie.

 

Cees van der Esch houdt er van te struinen op de oevers en maakt zijn tekeningen of aquarellen altijd buiten. Bomen, water en wolken hebben voor hem een grote aantrekkingskracht, dat blijkt uit zijn werk.

Informatie: c.r.vanderesch@chello.nl 078-61 53 466


 

Lut Tettero, Miriam Tierolf, Pieter van Heest en Piet Boogaard exposeren t/m half juli in
Molen de Liefde, Nieuwe Veer 42, 2959 AK  Streefkerk
De molen is via de Lekdijk makkelijk te bereiken, zowel vanuit Groot-Ammers als Streefkerk. Toegang is gratis. Als de wind meewerkt laat de molenaar de molen draaien.

Lut Tettero

Lut tekende graag en ging al snel over tot schilderen met olieverf, met een voorliefde voor portretten en landschappen. Later ging haar interesse meer naar het vormgeven. Juist de tegenstelling in  beide kunstvormen zag ze als een nieuwe uitdaging: toevoegen of verwijderen van het materiaal: gelijkvormig als kunstvorm, maar ook zo tegenstellend. Een brok steen zal voor haar een uitnodiging blijven tot het vormen van een logische compositie: figuratief of abstract. Naast het plezier  in het maken van iets moois, is het haar doel dat ook mensen met plezier en een goed gevoel naar mijn werk  kijken.

Informatie: l.tettero@hetnet.nl

Miriam Tierolf

Miriam Tierolf  groeide op in Den Haag en studeerde daar aan de  Kunstacademie. Na een uitstapje naar de textiele werkvormen, heeft zij eind jaren ’80 een oude liefde “de houtsnede” weer opgepakt.

Miriam: “Ik hou van de  beperking die deze techniek me oplegt en de specifieke expressie die je alleen met een houtsnede kan bereiken. Na een aantal jaren in zwart/wit gewerkt te hebben kreeg ik behoefte aan kleur en ben ik  houtsneden in kleur gaan maken  en dat doe ik nog steeds, met veel plezier”

Informatie: vanheesttierolf@telfort.nl

Pieter van Heest
 
Pieter van Heest studeerde viool aan het Rotterdams Conservatorium. Naast zijn werk als muziekagoog in instellingen voor mensen met een verstandelijke handicap hield hij zich bezig met het maken van schilderijen en houten beelden en met het ontwerpen en bouwen van muziekinstrumenten.

Informatie: vanheesttierolf@telfort.nl 
 

Piet Boogaard
De kunstenaar is altijd werkzaam geweest in het groenbeheer. Het observeren van al wat groeit, heeft nog steeds zijn grote interesse en dient ook vaak als inspiratiebron voor zijn schilderijen.